Upplev svensk natur

Ibland fastnar man i en viss period i livet och det känns som att allt står still. Detta är helt naturligt och något som de flesta gör ibland. Men, istället för att då fortsätta göra saker och ting på samma sätt som man alltid har gjort behöver du bryta mönstret och få lite miljöombyte. Om du till exempel odlar olika fröer, men upplever att du odlar samma typ av fröer hela tiden så är det dags för dig att få nya intryck och perspektiv. Detta är i sin tur något som förhoppningsvis kan leda till att du kommer vidare i ditt odlande. Det samma ska du göra om du upplever att du fastnat på samma sätt i någon annan fas eller process i livet.

Det enklaste sättet att hitta nya mönster och få inspiration på är att besöka nya platser. Detta behöver dock inte vara platser utomlands. Utan i vårt avlånga land Sverige finns det otroligt många platser och mycket fin natur som kan vara varierande och mångsidig, det beroende på var i landet du är. Så för att vara lite snäll mot både miljön och plånboken kan du ta tåget till en plats du aldrig har varit på i vårt land, men ändå få samma inspiration och nya influenser som om du hade åkt utomlands. 

I norr

Den norra delen av Sverige - även kallat Norrland - utgör en stor del av Sveriges yta. Det betyder att det finns otroligt mycket att upptäcka och se där. Kanske stöter du på en växt som du inte har haft en tanke på att odla, men som du nu bestämmer dig för att försöka odla även hemma. Och när du ändå är i Norrland kan du passa på att uppleva annat som finns där, som många gånger är unikt för området. Kanske kan Icehotel locka, eller så kan du besöka något av de fantastiska vattenfallen och naturparkerna.