Tips på att odla hemma

Man behöver inte äga en stor gård eller massa mark för att kunna odla. Det går att odla även hemma. Om du känner dig sugen på att odla hemma men inte vet hur du ska göra så kan du fortsätta läsa. För här kommer du få lite tips på hur du kan göra för att få till en fin och hållbar odling, helt på egen hand hemma där du trivs som bäst.

Image

Kaffefilter

Växter behöver fukt och ibland kan det vara svårt att bevara fukten. Och dessutom kan vattnet ibland bara rinna igenom jorden. För att lösa det här problemet kan du odla plantan i en kruka som vanligt, bara med skillnaden att du vecklar ut ett kaffefilter i botten av krukan innan du lägger i plantan eller jorden. Då stannar fukten kvar utan att det blir blött och växten kan i sin egen takt absorbera vattnet.

Egen växtnäring

Ibland kan växter behöva näring och du kanske inte har möjlighet att åka till blombutiken eller affären för att köa det. Då kan du faktiskt göra en egen - dessutom av mat som ändå bara skulle ha kastas i sopporna. Vilket alltså blir både billigt, enkelt och miljövänligt. 

Det du gör är att mixa ihop bananskal, äggskal, vatten och kaffesump. Sedan häller du i blandningen i en kanna och om det behövs kan du tillägga lite mer vatten så att blandningen blir flytande. Sen är det bara att hälla blandningen i jorden på din odling och låta den ge sin effekt.

Image