Organisera din trädgård

En välorganiserad trädgård är viktigt för dina växter eftersom de då får den struktur de behöver för att växa bra. Det innebär att de får tillgång till rätt mängd solljus, vatten och näringsämnen. Dessutom kommer ogräs att vara mindre benägna att konkurrera med dina växter om dessa viktiga resurser när det är lite mer organiserat. Som ett resultat av detta kommer dina växter att bli friskare och därmed växa sig större och finare.

Image

Det finns många olika sätt att organisera din trädgård. Ett alternativ är att skapa upphöjda bäddar. Detta kan göras genom att man lägger jorden i högar runt om trädgårdslandet. Ett annat alternativ är att använda spaljéer eller burar för att stödja dina växter. Detta kan hjälpa dem att växa vertikalt, vilket kan spara utrymme i din trädgård. Slutligen kan du helt enkelt dela upp din trädgård i sektioner med stigar däremellan. På så sätt kan du lättare nå alla dina växter för att vattna och underhålla dem.

Växthus

När du bestämmer dig för om du ska installera ett växthus eller inte bör du ta hänsyn till klimatet och om du kommer att kunna använda det året runt. Om du bor i ett område med mycket regn måste du se till att växthuset är välventilerat för att undvika fukt. Om du dessutom vill använda växthuset på vintern måste du se till att det är tillräckligt stort för att rymma alla dina växter.

Placering av växthus är också viktigt att tänka på. De bör placeras i ett område som får mycket solljus. Om möjligt bör de också stå nära en vattenkälla. Då blir det lättare att vattna växterna.

Image