Odla inomhus

Image

Under vinterhalvåret kan det vara svårt att odla växter eller fröer, i alla fall i Sverige. Men för att du inte ska behöva gå och vänta på att vinterhalvåret ska ta slut kan du odla inomhus! Visst att du inte kan odla exakt samma saker som du kan göra utomhus när vädret tillåter, men det är i alla fall bättre än inget om dina gröna fingrar kliar en mörk och kall vinterdag. 

Det finns olika sätt att odla inomhus på. Här kommer du att få tips på några! En enkel sak du kan göra för att kunna odla även på vinterhalvåret är att istället för att odla grönsaker eller växter som behöver stå ute så kan du odla blommor och mindre växter som ändå klarar sig bra inomhus. Men om du vill odla sallad även en snöig dag finns faktiskt möjligheten att göra det.

Odlingsstation

En odlingsstation gör att du får möjligheten att odla inomhus. Det bästa med en odlingsstation är att den är transportabel och att du därmed kan ställa den på olika ställen beroende på vart det passar dig. Genom att använda detta odlingstillbehör kommer du att kunna odla din sallad när du än vill. Du kan även odla olika kryddväxter och mycket annat. 

Om du brukar använda vinterhalvåret till att göra dig och dina odlingar förberedda inför det varmare halvåret kan du använda odlingsstationen till att odla fröer och få fram sticklingar. Dessa kan du sen odla ordentligt utomhus när solen lyser längre under dagen och temperaturen utomhus börjar stiga.

Image