Hur du sköter om en Hoya

Image

En av alla sorters blommor som du kan hitta i vårt utbud är Hoya. Det är en bra blomma för den som har blommor och växter som intresse, men även för dig som bara vill få inte lite färg och liv i ditt hem eller i ett specifikt rum. Hoya är en tropisk växt som trots dess ursprung är lätt att sköta, det alltså även i Sverige. 

Vill du ha en blomma som sköter sig själv och som inte behöver så mycket underhåll hela tiden är Hoya perfekt. Den sköter nämligen sig själv till största del. Det enda du kan behöva göra är att ge den vatten då och då. Du behöver inte heller köpa någon slags näring till blomman, utan all näring den behöver har du i kranen.

Placera din Hoya

I och med att det finns olika typer av blomman Hoya finns det även olika ställen som du kan placera den på inomhus. En sort av Hoya som du vill ska blomma men inte växa så mycket står bäst i ett fönster som inte riktar mor norr. Vill du däremot ha en Hoya som växer men inte blommar så mycket kan du placera den i norrgående riktning. 

Om du inte riktigt vet vad du vill att din Hoya ska växa sig till kan du ställa den i väst eller söder och låta den utvecklas helt som den själv vill. Där trivs växten bäst. Under en riktigt solig dag bör du dock tänka på blommans blad - de behöver nämligen bli skyddade från för starkt solljus för att klara sig.

Image