Blommor som alla kan ta hand om

Du kanske inte har gröna fingrar eller är jättebra med blommor och växter, men ändå känner att du vill ha lite grönt hemma i huset eller i lägenheten. Då kan du köpa blommor som är lätta att sköta om och som inte behöver så mycket omtanke eller kärlek. Många av dessa blommor kan inte torka ut. Utan det enda sättet du kan döda dem är genom att vattna dem för mycket.

Image

Kaktus

Kaktus är ett givet val om du vill ha en lättskött blomma. En kaktus kan stå i fönstret där solen skiner hela dagen och du behöver inte ge den mycket vatten. Med en kaktus ska du tänka att den hellre ska vara torr än fuktig. Det bästa med kaktus är att det finns så många olika former och storlekar, där varje växt är unik.

Garderobsblomma

Tack vare att denna blomma inte behöver något ljus så har den fått det glamorösa namnet garderobsblomma. Den behöver alltså inget ljus och även denna kan klara sig utan vatten ett väldigt bra tag. Perfekt om du bor i ett mörkt hem, ofta reser bort eller helt enkelt glömmer bort att vattna blommorna.

Image
Image

Monstera

Den kanske mest omtalade, lättskötta blomman är monstera. Denna blomma behöver heller inte mycket ljus - men du ska inte ställa den inne i en garderob. Här är det dock viktigt att blomman inte torkar ur. Dock behöver du inte vattna den varje dag, utan då och då räcker nog för att din monstera ska få stora, gröna och vackra blad.